29 Mayıs 2013 Çarşamba

Pembe Gizemli Aşk Yeleği




 Gizemli Aşk Yeleği


Sevgili arkadaşım Maralımın  görüp beğendiği bu güzel yeleği Örgü sepetim de hep birlikte ördük.12 aylık bebeğe göre 142 ilmek başlayıp  kol altına kadar bütün olarak ördüm. Arkaya 60 ilmek önlere 41er  ilmek ayırdım.1 yumak yetmeyeceği korkusuyla süslemelerini ikinci renk ile biraz değiştirerek yaptım .Örmesi çok zevkli bir yelek ,ben severek ördüm.
Orjinal modeli burada  


12 ay için
Kullanılan ip: Alize Puffy /100 gramlık 1 yumak
3,5 numaralı misinalı şiş
7 adet  düğme (ben 6 adet kullandım )

25 Mayıs 2013 Cumartesi

Boyunluk / Cowl



Arkadaşım Boyunluğu /BFF Cowl 
Bu havada ne boyunluğu demeyin çünkü biz burada halen kullanıyoruz.
Bu sene burada havalar ısınamadı bir türlü :-((((

Örgü sepetim forumunda birlikte ördüğümüz projelerden biri...Bu boyunluk  2 farklı model  ve renkten örülüyor.Bu sayede  iki  parçadan bir  boyunluk elde edilmiş oluyor..Ben krem renginden , arkadaşım ve kardeşim  Serpil  bordo   renk ile örüp birer tanesini    takas ederek birbirinize gönderdik. Kenarını  dikmeyip beklettik.Normalde arkadaşınızdan gelen parçanın  içinden geçirilip dikiliyor.Ancak ben ayrı ayrı kullanmak için kenarına ilik açıp  düğme dikmeyi tercih ettim.

               1,5 yumak Alize Lanagold-5 numara şiş

                                          



21 Mayıs 2013 Salı

Hırka




My Casual Cardigan

 Herkese merhabalar...
Uzun zamandır blogumla ilgilenemedim.Biraz ara vermek zorunda kaldım. Bu arada boş durmadım elbette. Ördüklerimi en kısa zamanda sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sevgili Esin'imin anlatımıyla Örgü sepetim forumunda arkadaşlarla birlikte ördüğüm hırka.Eşim için 5 numaralı misinalı şiş ile  M bedene göre ördüm ancak L beden büyüklüğünde oldu. 6 yumak (600 gr) kahverengi Anchor Truva  ve yarım yumağa yakın krem renk kullandım.Kahverengi yünler  için Rukiyeme ve krem renk için Fulyacığıma teşekkür ederim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails