25 Kasım 2013 Pazartesi

Pembe Yelek




Bugünlerde yaşadığımız sağlık sorunları nedeniyle  örgülerin  hakkından geldiğim söylenemez  ama yine de biraz olsun rahatlamama yardımcı oluyor. Sıkıntılı zamanlarda örgüler yetişiyor imdadıma,terapi oluyor bana. Allah sağlık versin, beterinden korusun yeter ki..
Bu postumda  sizlerle  Meli'nın kızına  ördüğüm Ravelry modellerinden birini daha Lucille'yi  paylaşmak istiyorum.Modelin kolları bana geniş görününce yelek olarak örmeyi tercih ettim. Zümra bebek  sağlıkla giyinsin,ailesine mutluluk ve neşe getirir inşallah.
Yeleğimiz yakadan başlanarak bütün olarak örülüyor. Roba kısmını tamamladıktan sonra önce bedeni  sonra kolları örerek tamamlıyoruz. 71 ilmekle başladım ve 3,75 numara şiş ile ördüm. 0-3 bedene göre olduğu halde kalın şişle ördüğüm için daha büyük bedene göre oldu.Yelek bittten sonra ön bantların biraz uzun olduğunu görünce toparlamak adına etrafını tığla çevirdim.Bazı sıralarda ön bantlar örülmeden geri dönüp örgüye devam edilirse daha iyi sonuç alınır bence.

 Maralıma ipler için teşekkür ediyorum.Nako Baby Lüks Minnoş ile ilk defa ördüm. Örülüşü gerçekten çok güzel. Dokusu yumuşacık. Bundan sonra sık sık kullanacağım iplerden olacak .

Umarım siz de beğenmişsinizdir...


9 yorum :


  1. Arkadaşım ellerine sağlık bütün örgülerin gibi mükemmel olmuş. Rengine modeline bayıldım.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık cok güzel bloğunuz sevgilerimi bırakıyorum

    YanıtlaSil
  3. wow! es ist wirklich sehr schön geworden.cok guzel :-)
    Ute

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Nurhancım,tüm örgülerin gibi buda çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  5. nako baby lüx minnoş en sevdiğim iplerden.. model de bir harika. paylaşımınıza teşekkürler...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails