24 Ekim 2008 Cuma

bolero



 Boleronun yapılışı için buraya bakabilirsiniz. Arka için uzun bir dikdörtgen ve önler için iki parça olmak üzere toplam üç parçadan oluşuyor.Ben 38 beden icin 56 ilmek ile başladım,40 beden icin 66 ilmek baslamalısınız ,56-66-76 ilmek üzerine yaparsanız kenarlardaki yarım motifler dikildikten sonra bir motif haline gelecek.Normalde bu modeli tersden kuruyorlarmış fakat ben düz yüzden kurdum ,bana daha kolay geldi .
1sıra haraşo ördükten sonra..
1.sıra: 4 ilmek ör +1dola+**üç ilmek ör+üç ilmeği birlikte ör+ üç düz ör+bir dola+ bir ilmek ör+bir dola**.... sıra sonuna dek yıldız arasını uyguladım, en sondaki 3 ilmeği de ördüm.
2.sıra:bütün sırayı ters ördüm.
3.sıra:5 ör +**2 düz ör+3 ilmegi birlikte ör+2düz ör+1 dola+3 düz ör +1dola**......en sonda 4 düz ördüm.
Bu şekilde devam edip üçgen model olana dek ördükten sonra 3 sıra haraşo örüp tekrar 1.sıradan itibaren modeli uyguladım
Arka parçaya toplam 21 örnek,önlerede (arkadan 3ilmek eksik), 9 ar örnekli iki parça yaptım.Kolları üstten komple diktim,alttarafı ise koldan başlayıp yarıya kadar 3 örnek bırakarak diktim,eksik bıraktığım yerden boydan boya ilmek alarak tekrar modeli uyguladım.
 Boleroyu bitirdikten sonra  altını beğenmeyince söküp yeniden ördüm ancak resimlemeye fırsat bulmadan el konuldu.Model almaya götürüldü ve bir daha geri getirilmedi.

3 yorum :

  1. merhaba canım boleronun yapılısını biraz anlatabilirmisin sevgilerimle
    http://gulyuzluben.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. arkadasim boleronun yapilisini ikinci blogum www.gurbetteyim.blogcu.com da yapmistim,kolay gelsin

    YanıtlaSil
  3. i think the archive you wirte is very good, but i think it will be better if you can say more..hehe,love your blog,,,

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails